Vattenmätning kan spara pengar och miljö

Hur mycket vatten går åt för en dusch? Är det verkligen mer energisparande att ta ett bad istället för en dusch? Och vad drar grannens badtunna? Den som bor i flerfamiljshus eller har förening med gemensam vattenförsörjning har nog en del att tänka på när det kommer till vattenomkostnader. Genom att installera individuell vattenmätning i huset kan ni spara många sköna slantar, vilket lönar sig både för din plånbok och för naturen. Inergi, som finns på www.inergi.se,  är ett företag som har specialiserat sig på individuell mätning för både el och vatten, vilket sker genom en enkel installation i fastigheten. Att se hur mycket vatten och energi som går ut är ett tydligt incitament för att dra ner på sin förbrukning. Det visar många undersökningar som gjorts. Familjen Berglund-Hallgren bor i Fruängen och har en mätare installerad i hallen, som visar hur mycket energi de förbrukar och vad räkningen för el och värme kommer att landa på.

– Jag tycker det här är genialt, man ser klart och tydligt hur mycket energi man gör av med. Det är bra att man själv kan reglera rumstemperaturen och snåla på vattnet. Man tokbadar ju inte direkt när man ser hur mycket energi som går åt, säger Anna Berglund.

När du kontaktar Inergi kommer de till fastigheten och undersöker möjligheterna. De lägger fram en offert och utför sedan installationen med egen personal, och skräddarsyr en debitering som passar fastigheten. Inergi medverkar aktivt för att skapa fungerande rutiner för debitering, och kan redan på förhand beräkna månadsavgifter och vara till hjälp vid förhandling med hyresgästförening eller genom att ta fram information. Individuell mätning är ett smart och enkelt sätt att få ned energiomkostnaderna, både för det enskilda hushållet och den samlade fastigheten.