Därför är miljömärkt el det bästa valet

Elproduktion är något som påverkar miljön, speciellt om den kommer från kolkraft. För att värna om klimatet är miljömärkt el det bästa valet. Om du väljer miljömärkt el vet du att du drar ditt strå till stacken.

El som är miljömärkt är den hållbaraste elen som finns i dagsläget. När el är märkt med Bra Miljöval vet du att elen som produceras bidrar till en förbättrad miljö jämfört med vanlig el. Om du vill ha ett elavtal med ett elbolag som levererar miljömärkt el ska du kolla in https://telgeenergi.se/ som satsar på svensk solkraft men som även arbetar för hållbar vattenkraft. Det är ett elbolag som kämpar mot kolkraften och som har väldigt bra priser. Om du väljer Telge Energi är du en sann miljövän som bidrar till en bättre värld.

Hårda miljökrav

Beautiful,Retro,Luxury,Light,Bulb,Decor,Glowing,For,Abstract,Background.Energibolag som hjälper alla sina kunder att alltid välja den mest hållbara elen som finns på marknaden är det absolut bästa för klimatet. Bra Miljöval ställer väldigt hög krav på hur elen produceras och det är en viss skillnad mellan miljömärkt el och ursprungsmärkning som endast garanterar att elen kommer från en viss typ av energikälla men utan att ställa några miljökrav. Ett annat namn för ursprungsel är grön el. Förutom de hårda miljökraven som Bra Miljökrav ställer går även en del pengar för varje såld kilowatt timme till olika projekt som bland annat arbetar för att reparera miljöskador och för att energieffektivisera. Varje år kontrolleras bolag som har miljömärkt el vilket är en trygghet både för elkunderna och företagen som innehar licensen.

El som inte används är den miljövänligaste elen

Det går inte att komma ifrån att den absolut miljövänligaste elen är den som inte används alls. Både din plånbok och miljön har allt att vinna på att du energieffektiviserar ditt hem och vardag. Det finns många åtgärder som du kan göra som varken tar lång tid eller påverkar dig. Att släcka lampor i rum som du inte är i och alltid ha LED lampor är en sak som du kan göra. Att duscha kortare tid, alltid fylla tvätt- och diskmaskin samt ställa in rätt grader på kyl och frys är också enkla men effektiva åtgärder.